Region Syd-Öst

Dan Sundberg ansvarar för region Syd-Öst som omfattar följande län:

  • Södermanland
  • Östergötland
  • Kalmar
  • Delar av Jönköpings län

Dan är utbildad maskiningenjör med erfarenhet av flygplanstillverkning, då han byggde passagerarplan för SAAB. Efter en tid inom industrin ändrade Dan inriktning och började som rikstäckande säljare hos en konfektionssagentur som sålde tillbehör för motorcyklar och förare.

Erfarenheten som säljare tog han med sig till Electrolux Laundry Systems där han blev distriktschef 1995. Dan ansvarade för alla återförsäljare i sin region och han hade också kontakt med många byggentreprenörer i samband med renovering och nybyggnad av fastigheter.

Vid till exempel nybyggnation av tvättstugor med automatisk dosering av skölj- och tvättmedel, hjälpte Dan olika medlemsbolag med projektering inför avrop på HBVs avtal. Ett exempel är miljonprogrammet Guld- och Silverringen i regi av Hyresbostäder Norrköping, där han upprättade ritningarna för samtliga 18 tvättstugor i området. Detta var det första systemet i Sverige med bokningssystem/automatiskdosering där hyresgäster debiterades via hyresavin per tvätt.

I oktober 2015 började Dan på HBV och under 2016 utbildade han sig till diplomerad upphandlare.

Uppdaterad 2019-02-04

Hitta hit


Kontakt