Avtals-/inköpscontroller

Vi förstärker controllerteamet med en avtals-/inköpscontroller som blir en viktig kugge i HBVs arbete med att vara en professionell samarbetspartner till både medlemsbolag och leverantörer. Den organisatoriska placeringen är på HBVs ekonomiavdelning och det dagliga arbetet sker i nära dialog med upphandlare, affärsutvecklare samt beställare och inköpare hos våra medlemsföretag och representanter hos våra leverantörer.


Arbetsbeskrivning

Som avtalscontroller kommer du att ha en central roll i att utveckla metoder för att mäta och kommunicera det värde HBV tillför sina medlemmar men även för kunder, leverantörer och andra intressenter. Tjänsten är relativt nyinrättad och under utveckling, vilket gör att du med din kompetens kommer att bidra till att forma innehållet tillsammans med upphandlingsavdelningen och verksamhetscontroller.

Ditt fokus kommer vara kopplat till inköpsprocessen: delta med analyser i strategiarbetet inför upphandlingar, göra kontinuerliga uppföljningar av avtalsutnyttjande, avtalsrelationer, skapa inköps- och spendanalyser samt proaktivt driva förbättringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotentialer har identifierats. En del av tjänsten innefattar också att ta fram och arbeta med inköpsstatistik. Du planerar och koordinerar avtalsuppföljningsmöten med leverantörer och underleverantörer avseende avtalsvillkor samt stödjer övriga avdelningar i den löpande verksamheten med diverse utredningar och analyser. I mån av tid kommer du i samarbete med vår verksamhetscontroller också vara behjälplig med sedvanliga controller- och ekonomistyrningsuppgifter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • Kunskap inom avtalsrätt/köprätt
  • Erfarenhet av avtalsutformning, avtalstolkning och inköpsstatistik
  • Erfarenhet av upphandling/strategiskt inköp, särskilt kravställning av varor och tjänster i förfrågningsunderlag
  • Erfarenhet av att arbeta i upphandlingsverktyget TendSign och kreditupplysningar i Creditsafe
  • Arbetat i business intelligence-system som exempelvis Microsoft Power BI eller Qlik Sense

Personliga egenskaper

Viktigast för oss är att du är rätt person, och precis som oss andra på HBV har ett genuint intresse för inköp och avtalsförhållanden samt ser den nytta verksamheten kan bidra med. Arbetssättet är utvecklingsorienterat och prestigelöst vilket bidrar till att skapa förtroende och goda relationer. Med affärsförståelse och väl utvecklad analytisk talang gillar du att ta ansvar för processer och verksamhetsutveckling. Som avtalscontroller kommer du att ha många kontakter, både inom HBV och med HBVs leverantörer, kunder och medlemmar. Det krävs att du besitter en god social kompetens och pedagogisk förmåga samt att du har lätt för att kommunicera i frågor som gäller råd, stöd och support.

Att arbeta på HBV

På HBV trivs man och mår bra. Vi är en skön blandning av experter och generalister, estradörer och strateger som uppskattar moderna arbetstagarvillkor såsom rikskort, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och sjukvårdsförsäkring samt att vi regelbundet ordnar sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning av kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension.

Våra ledord är samverkande, engagerad, professionell och proaktiv.

Mer information och din ansökan

Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen är du välkommen att kontakta HR-konsult Anna-Lena Lehto, telefon: 070-824 89 04, epost: anna-lena.lehto@hbv.se. Facklig representant för Unionen är Hanna Sternhall, telefon: 08-556 765 05, epost: hanna.sternhall@hbv.se.

Välkommen med din ansökan för tjänsten. Du skickar den till anna-lena.lehto@hbv.se. Sista ansökningsdag är den 23 september, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande.

Uppdaterad 2019-09-09

Kontakt


Kontakt